GARANCIJA NA PROTETSKI RAD VRIJEDI:

  1. Kod djelomičnog pucanja ili loma proteze, keramike ili konstrukcije mosta, kao i posljedice nedostatka prilikom izrade rada. Ordinacija će o svom trošku ispraviti nedostatke.
  2. Prilikom boli zuba koji je endodontski tretiran (endodoncija) u našoj ordinaciji, a nosač je krunice ili mosta, najkasnije 12 mjeseci od trajnog cementiranja.
  3. Prije trajnog cementiranja prilikom probe, obvezujemo se otkloniti sve nedostatke na koje pacijent sugerira i koji su mogući (veličina, oblika, boja samo na tamniju nijansu).Nakon suglasnosti i trajnog cement. kao i predajom protetskog rada, u slučaju promjene mišljenja pacijenta oko boje,materijala,oblika,rasporeda krunica i sl.a ukoliko nije moguće obaviti željene izmjene bez oštećenja protetskog rada,,pacijent snosi daljne troškove izmjene.
  4. Kada se pacijent drži uputa za higijenu, pravilno održava protetski rad i dolazi na redovite kontrole – najmanje 2 puta u prvoj godini i nakon toga jednom godišnje. Prilikom radova u garantnom roku ordinacija ne snosi nikakve druge troškove (prijevoza, smještaja i sl.).

GARANCIJA NA PROTETSKI RAD NE VRIJEDI:

1.   Ukoliko se pacijent ne pridržava higijenskih uputstava kao i nedolazak na propisane godišnje kontrole.

2.   Kod neliječenog paradontitisa, dijabetesa, epilepsije, kemoterapije, zračenja, osteoporoze – koji u znatnoj mjeri mogu utjecati na stanje zubi, kosti sluznice i protetskih radova.

3.   Ukoliko do loma protetskog rada ili zuba nosača dođe uslijed traume, pada

4.   Bilo kakve intervencije u drugoj ordinaciji na protetskom radu i implantatima, bez naše pisane suglasnosti – direktno na protetskom radu i implantatima kao i izmjene okluzije i artikulacije(zagriza) sa nepravilnim ispunima, gdje dolazi do nesrazmjernog opterećenja prot.rada ili implantata.

5.   Kada je pacijent upoznat sa stanjem zuba, vezanih za protetski rad (Ortopan, RTG) koji bi mogli izazvati moguće komplikacije, a žele ih uključiti protetski rad. Ta stanja su najčešće ;klimanja zuba nosača, neadekvatne nadogradnje,liječenja,  nenapunjeni kanali,neaktivni kronični procesi i sl.

Close Menu